keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Klinikka-maskotti

Mullahan on alakerrassa nykyään tuommoinen akupunktio- ja kauneusklinikka ja ajattelin että olisi mukavaa pitää Chipiä joskus mukana töissä - mähän hoidan siellä myös koiria akupunktiolla.

Jos voisin pitää Chipiä mukana, mulla olisi enemmän aikaa sen kanssa harrastamiseen ja kouluttamiseen, kun voitais tauoilla aina vähän treenailla.

"Ongelmana" vaan on se, että kun Chipin pitäisi päästä tutustumaan jokaiseen kotiin tulevaan ihmiseen, ja sitä ennen se tuppaa haukkumaan ja hyppimään. Tämähän on melko normaalia melkein missä tahansa koira-perheessä, mutta klinikalla ei tietenkään voi sallia, että Chip haukkuu asiakkaille ja hyppii niitä vasten.

Tuli sitten sopiva tilaisuus eräänä iltana, että mulle oli tulossa pari vanhaa vakkari-asiakasta, jotka ovat paljon Chipistä kuulleet. Joten kysäisin sopiiko, että Chip on mulla mukana, ja sehän sopi.

Halusin kuitenkin tehdä tilanteen asiakkaille mahdollisimman miellyttäväksi ja laittaa Chipin kiinni. Chipin kun pitäisi myös ehdottomasti harjoitella sitä, että kaikkiin vaan ei mennä tutustumaan.
Oli oma peti huoneen perällä, leluja, puruluita ja herkkutikkuja palkkioksi. Myös kolinapurkki ja pet corrector oli mukana siltä varalta, ettei palkinnot kiinnosta.


Ja kuinkas siinä kävikään - eipä kiinnostaneet palkkiot! Eikä purkit tai correctoritkaan muuta kuin silloin kun vieressä seisoin valmiina käyttämään. Räkytys alkoi heti kun selkäni käänsin :D No, onneksi asiakas oli kärsivällinen..

Seuraavan asiakkaan tullen otettiin sitten järeämmät aseet: lihaisa rustoluu! Ja johan alkoikin Chipiä kiinnostaa luu enemmän kuin asiakas - ei tullut haukun haukkua :) Tosin luu loppui kesken hoidon ja siinä vaiheessa räkytys alkoi taas, mutta meni nyt jo helpommin ohi correctoria käyttämällä.

Suurin ongelmahan tässä onkin se, että Chip ei pääse tutustumaan näihin ihmisiin. Kotiin tulevat vieraat on eri asia: ne tietää että meillä on koiria ja vaikka koira vähän hyppisi ja haukkuisi niin se ei haittaa. Ja hetihän Chip rauhoittuu, kun se pääsee tutustumaan.

Mutta Chipin pitää oppia myös se, että kaikkiin ei voi tutustua. Jotku voi olla allergisia ja toiset pelätä. Eikä lapsia vasten voi hyppiä.

Mutta toi toinen harjoitus meni jo niin hyvin, että uskon pojun kyllä oppivan aika pian :)
Ihan tässä lähipäivinä päästäänkin harjoittelemaan uudelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti