perjantai 29. lokakuuta 2010

Silmä-lääkärillä

Chiphän on tosiaan joskus joutunut auton kolhaisemaksi, josta tuo arpi on tullut. Ihon kireys aiheuttaa sen, että luomet ovat "nousseet" eikä poika ei saa tuota toista silmää kiinni kuin vaivoin puristamalla. Silmä ei myöskään räpsy kunnolla, joten puistoillessa silmään menee helposti likaa ja hiekkaa. Chipin nukkuessa silmä on aina auki ja tietysti kuivuu ja ärsyyntyy.

Niinpä yhdistyksen kanssa päätettiin, että viedään Chip erikois-silmälääkärille ja tarkistetaan onhan itse silmä varmasti kunnossa ja mitä tilanteelle voisi/kannattaisi tehdä.Chip oli lääkärissä oikein kiltisti, vaikka vähän onkin epäluuloinen vieraita kohtaan. Nätisti antoi lääkärin silmää tarkastella ja laittaa sinne aineita ja katsella kaiken maailman vempaimilla :)

Lääkäri oli erittäin positiivisesti yllättynyt silmän kunnosta siihen nähden millaisessa tilassa silmä on ollut jo pari vuotta. Verkkokalvossa näkyi pientä arpeumaa, mutta ei mitään pahempaa ja sekä näkö, että kyynelten eritys toimii hyvin. Sarveiskalvolla tosin oli jonkun verran haavoja johtuen kuivuudesta ja siitä että silmä on jatkuvasti auki.

Trauman vaara tietysti on suuri kun silmää ei pysty kunnolla räpyttämään - eli jos vaikka metsässä juostessa risu osuu silmään niin luomi ei sitä suojaa. Samoin silmän jatkuva kuivuminen on vaarantaa vuosien varrella näön. Lääkäri suositteli leikkausta, jolla saadaan silmäluomet takaisin normaalille paikalleen ja toimimaan normaalisti.


Nyt sitten kerätään vähän rahaa tähän operaatioon ja sillä välin silmää hoidetaan puhdistamalla, antibiootti-tipoilla ja keinokyynelillä. Kosteus-tippojahan me on käytettykin, joten Chip on hyvin tottunut silmien hoitoon :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti